• Om Reagens
  • Ydelser
  • Rusmidler og psykofarmaka

Om os



Reagens er en rådgivende konsulentvirksomhed skabt i 2021. Vi hjælper offentlige og private organisationer med at sikre mening, omsorg og kvalitet i arbejdet med medicin. Vi arbejder vidensbaseret og har tilsammen mere end 20 års erfaring fra forskning og klinisk praksis.


Vi har været involveret i projekter i flere regioner, blandt private aktører og i over halvdelen af landets kommuner både på social- og sundhedsområdet.



Medicin skal være et middel og ikke et mål



Vores moralske kompas



Etik i mødet mellem mennesker og medicin

Arbejdet med medicin forudsætter en særlig forståelse og opmærksomhed på de dilemmaer, der naturligt følger med medicin i hverdagslivet. I Reagens er vi specialiseret i at nuancere og konkretisere medicinsk praksis for at skabe mest muligt værdi til gavn for borger, medarbejder og organisation.


Sammenhæng i arbejdet med medicin

Det medicinske landskab er stort og komplekst, hvor adskillige aktører tager del i arbejdet med medicin, Disse aktører har ofte forskellige forudsætninger og interesser i medicinen vej fra recept til krop. Det sker alt for ofte at vejen bliver fragmenteret, hvilket i sidste ende kan have store konsekvenser. I Reagens sikrer vi at arbejdet med medicin er sammenhængende og skaber mening for brugeren og fagpersonerne omkring.


Lægemidler som social teknologi

I Reagens arbejder vi aktivt med at kortlægge og forbedre arbejdet med medicin. Vi anser medicin som en teknologi som aktivt påvirker vores liv og adfærd. At arbejde meningsfuldt med medicin handler derfor ikke kun om farmakologisk viden. Tværfagligt samarbejde, viden om tidsforbrug og kompetencer, at kende lovgivningen, at udvise omsorg og at forholde sig aktivt til den enkelte medicinmodtagers ønsker og behov, er nødvendigt for at sikre værdi og mening i arbejdet med medicin.



Hvem vi er



Stifter Søren Post Larsen
Cand.Pharm





Jeg har gennem min karriere været optaget af hvilken rolle medicin spiller i vores sundhedsvæsen. Medicin er en indlejret del af vores samfund og spiller en betydelig rolle i hele værdikæden. Fra den enkelte borgers oplevelser, til konkret opgaveløsning for en medarbejder og ind på chef- og direktionsgangene.

Alle steder er medicin en faktor, der kan fremme det gode liv. Men også en faktor der har potentialet til det modsatte.

Jeg har en særlig interesse for at skabe sammenhæng mellem farmakologien, den konkrete håndtering af medicin og borgerens oplevelser af og omkring den medicinske behandling. En uløselig del heraf er hvordan vi skaber robuste og kompetente organisationer, der kan udføre det i praksis.

2021 -
Stifter og ejer af Reagens

2015-2021

Chefkonsulent og Team Lead hos Type2dialog.

Projektleder og lead for socialområdet

Faglig ansvarlig for opgaver om medicin og rusmidler.


2013-2015

Klinisk farmaceut ved Psykiatrisk Center Nordsjælland



Medejer Sofie Rosenlund Lau
Cand.Pharm, Ph.d. i antropologi





Jeg er drevet af en interesse for mennesker og medicin. Hvorfor er lægemidler så populære? Hvad gør lægemidlerne ved forståelsen af os selv og hinanden?

Min baggrund i farmacien gav mig en solid basisviden om biomedicinske årsager og risici forbundet med medicin. Men jeg savnede en mere holistisk forståelse af medicinanvendelse end hvad farmaceutstudiet tilbyder.

Introduktionen til antropologien gennem min ph.d. var omvæltnende for mit indblik i lægemidlernes sociale liv og hvordan vi som mennesker bliver påvirket af livet med medicin.

I dag arbejder jeg i det tværfaglige krydsfelt mellem (social)farmaci, almen medicin og antropologi med en stærk forståelse for (u)sammenhænge i vores sundhedsvæsen og hvordan sociale strukturer smitter af på subjektive oplevelser med medicin.

2019-

post doc ved Center for Almen Medicin, Københavns Universitet.

Projektleder indenfor forskning primært relateret til: polyfarmaci, multimorbiditet og palliation i primærsektoren,

Udbredelsen og optimering af kvalitativ, særligt etnografisk forskning i det primære sundhedsvæsen.

Stifter og leder af forskningsgruppen Mennesker og Medicin


2013-2018

Ph.d. studerende ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet. En del af det tværfakultære projekt LIFESTAT - Living with Statins, med fokus på indføring, praksisser og oplevelser af forebyggende behandling af hjertekarsygdom i Danmark.



Interesseret i at vide mere?



Kontakt

Søren Post
50528409
sp@reagens.dk


LinkedIn